Over PS Sport


PS Sport, opgericht in 1997, verzorgt sportlessen voor volwassenen in Bunnik, Odijk en Zeist.
Het is allemaal ontstaan vanuit mijn passie voor bewegen in combinatie met het ontmoeten van andere mensen.
Hoofd activiteit van PS Sport zijn de lessen “bewegen op muziek”,  aangevuld met pilates, ouderensport, kind- en oudergym en Nordic Walken.
Een sportles van een uur, werkend op muziek. De voornaamste spiergroepen worden getraind. Goede aandacht voor arm – en schoudergedeelte, klein stukje conditie en grondoefeningen voor het hele lichaam. Iedereen werkt op eigen niveau en de leiding ziet toe op goede uitvoering van de oefeningen. Op verschillende momenten in de week kan men een “beweeg op muziek”-les volgen.
Deelneemsters aan deze lessen zijn 50+ers en hebben als doel hun lichaam soepel te houden. De les duurt 45 minuten: vooraf kan er een kwartiertje badminton gespeeld worden of men loopt wat rond in de zaal als een individuele warming up. Gezamelijk en op muziek volgt dan het begin van de les. Veel losmaak oefeningen, eerst staande vooral armen- en schouder oefeningen en vervolgens  op de mat voor de rest van het lichaam.
Na afloop van de les kan er koffie gedronken worden in de ontmoetingsruimte van de Koppeling.
Voor peuters van 2 tot 4 jaar die een basis willen leggen voor goed bewegen op latere leeftijd. Samen met de (groot)ouder word het kind basale bewegingsvormen aangeboden door de leiding. Vervolgens wordt er een klim / klauter-circuit opgebouwd in de zaal welke de peuter, onder begeleiding van de ouder, met veel plezier ervaart. Kind en ouder zijn een uur actief op de sportvloer!
Ter afsluiting van de les worden liedjes gezongen met bewegingsvormen.
Actief wandelen in mooie gebieden rondom je woonplek. Met een korte cursus van twee keer een uurtje, leer je de juiste techniek van deze sport. De cursus wordt op aanvraag gegeven op aangepaste tijd en locatie. Het is ook mogelijk met een groepje een les aan te vragen. Gebruik van Nordic Walk stokken is bij de cursusprijs inbegrepen.
Uren en locatie van de lessen:
maandag   9.15 uur b.o.m. de Koppeling Zeist
maandag 10.30 uur pilates de Koppeling Zeist
woensdag 19.30 uur b.o.m. de Lindenhof Odijk
donderdag   9.00 uur b.o.m. de Koppeling Zeist
donderdag 10.00 uur ouderensport de Koppeling Zeist
vrijdag   8.00 uur b.o.m. Irenezaal Bunnik
vrijdag   9.00 uur kind- en oudergym Irenezaal Bunnik